Aceiasi problema am aut-o si eu anul trecut cand m-am inscris la master si nu am gasit nimic. Asa ca ma gandesc ca vor fi de folos celor care vor sa urmeze un master la Facultatea de Inginerie Electrica cateva sfaturi. In primul rand admiterea se face pe baza mediei anilor + media licenta, precum si pe baza unei note obtinute in urma unui interviu. Interviul se sustine pe baza unei scriisori de intentie in care se specifica de ce vrei sa dai la facultatea respectiva, ce experienta in munca ai, daca ai, cu ce crezi ca iti va fi de folos acesta master. E bine sa scrii ceva de istoricul facultatii, de profilele de pe acolo, de ce inseamna ingineria electrica, si care este viitorul acestei ramuri. Im mare parte in urma interviului, notele care se dau sunt in principal 10, "ghinionistii" se aleg cu 9. Pana la urma toata lume intra, si mai mult, intra la buget. Nu exista locuri la taxa, decat in cazul celor care vor sa urmeaza mai multe programe de master (doar unul va fi subventionat de stat) si il aleg pe acesta ca fiind cel cu taxa. In schimb dupa admitere veti desocoperii ca mastrul nu este chiar usor, profesorii au pretentii destul de mari, orele se tin toate, laboratoarele sunt obligatorii si sunt din plin la toate materiile. Sunt materii la care un laborator lipsa inseamna, ca nu intrii in examen, asa ca este destul de greu pentru cei care mai si muncesc, daca au sefi intelegatori e bine, daca nu,...cam greu si cu masterul si cu munca. Cel mai greu program de master a fost cel de Actionari, care acum este Electronica de putere si actionari electrice, iar cel mai usor cel de Fiabilitate care acum vad ca nu mai exista in varianta Bologna.
Pentru cine doreste ii pot pune la dispozitie modelul meu de scrisoare de intentie (
daniel.teo@gmail.com)
Bafta si mult succes!